Лятото идва в ресторанти "The School"

Здравейте,
скъпи клиенти, приятели и почитатели на ресторанти The School.
Юни месец е. Слънцето напича все по ярко. Времето е все по-топло и приятно. Вечерите са все по омайни и мислите и желанията ни, все по към почивка ни теглят. Вече ни се иска да хванем баира на планините или да яхнем вълните на морето. Все по-трудно се издържа в големият забързан и изнервен град.
Но не се тревожете. Дали сте със семейството, дали
сте с приятели или сте на романтична среща – не сте сбъркали. Попаднали сте на точното място, на което да „заредите батериите“ и да си „откраднете“ време за себе си.
Щастливи сме, че заедно навлизаме в шестият месец от годината и съвсем скоро ще я преполовим. Юни месец, в крак с времето, сме избрали да ви предложим най-популярните и разпознаваеми ястия на Кипър.
Например традиционното сирене Халуми, по оригинална рецепта е перфектен старт на вечерта. Послес лекота може да си изберете от вкусните кипърски морски предложения – октопод и паста с морски дарове.
А ако ви се хапва нещо различно и изтънчено, обърнете внимание на предложенията на главният ни готвач. Юни месец е избрал да ви поднесе невероятно хубав и вкусен гъши дроб. А ако търсите нещо леко, но в същото време апетитно и хранително – Chef готвачът ни е подготвил неповторима супа. Специална
селекция, за специални гости. Няма да се уморим да ви повтаряме и напомняме,
да си оставяте място и за десерт. Забравете за малко
за диетите и без капчица угризения си изберете сладко изкушение.
И ако сте останали доволни ще се радваме да ни
оцените със звездички в търсачката на Google. А ние
няма да спираме да се надграждаме и развиваме.
Добър апетит и до нови срещи, скъпи приятели!

КУЛИНАРНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ

КИПЪРСКА КУХНЯ
САЛАТА ХОРИАТИКИ
Една от емблемите на Кипър. Свежа и изпълнена с ярки цветове. За разлика от Гръцката салата, в кипърската й разновидност – Хориатики, присъства и зелена салата, а заместник на почти кремообразното сирене Фета е сиренето Халуми. Сочните червени домати, хрупкавите краставици, червения салатен лук, маслините Каламата, зехтина и разбира се ароматния риган са неразделна част от съставките на салатата.
ПИЦА ПАФОС
Освен любители на морските деликатеси, кипърци са майстори и на тестото. Представяме ви една островитянска рецепта за пица, емблематична за крайбрежния град Пафос. Те успяват да съчетаят характерни за тях продукти като халуми, моцарела, градински червен лук, чери домати, обезкостени маслини Каламата и всичко това поднесено върху неустоимо пухкаво тесто, гарнирано с традиционен доматен сос. Накрая, всичко поръсват с риган, зехтин и украсяват с пресен розмарин
ОКТОПОД ПИСУРИ
Готвенето на различни морски деликатеси с доматен сос е често срещан избор. Ние ще ви презентираме вариация на едно гръцко изкушение, а именно Октопод Саганаки. Съчетахме, автентични за китното кипърско село Писури, продукти – октопод, халуми, пресни картофи, чери домати, каперси и ги сотирахме в доматен сос с градински чесън, розмарин и разбира се рига
ЗАПЕЧЕНО ХАЛУМИ
Халуми - кипърската моцарела, е традиционно за Кипър сирене. Правело се е още през XVI век. То прилича на свежо сирене, но е доста солено и има наситен вкус. Избрахме да ви го поднесем върху канапе от пресни градински домати, поляти с доматен сос-овкусен с чесън, риган, каперси, зехтин и други подправки и всичко това запечено до златисто.
ПАСТА АФРОДИТА
Кипър е известен още като ,,Островът на Афродита‘‘. Култът на Богинята я свързва с морето, поради което образът и се среща често с различни морски създания. За вас избрахме да приготвим паста чрез която да се пренесете до тази дестинация. Симфония от вкусове с прясна паста талиатели, микс от морски дарове, комбинирани с каперси и поляти със сос от омар. Характерният средиземноморски вкус е допълнително подчертан от нежната симбиоза на масло със сметана , копър и чесън. Завършекът на този специалитет с име на богиня – задушена с масло Тигрова скарида.
ПАТЕШКИ СПЕЦИАЛИТЕТ
Кипърската кухня се отличава с голям брой месни ястия. Затова решихме да ви представим рецепта за един патешки специалитет. Дърпано месо от патешко бутче конфи, овкусено с характерни за кипърската кухня подправки. Към него се добавя халуми и се оформят кюфтенца, които се панират и фритират до златисто. Поднасяме ги с пресни картофи, задушени на тиган с винен сос и стрък пресен розмарин.
Поръчай за вкъщи и вземи на място с -20% отстъпка!